keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Uusi vuosi, uudet säännöt

Hyvää uutta vuotta borderharrastajille!

Huomioittehan, että uudet näyttelysäännöt astuivat voimaan vuoden alussa ja niitä päästiin jo kokeilemaankin Kajaani KV:ssä. Säännöt ovat monin paikoin "samat vanhat", mutta muutama oleellinen muutos normaaliin kehäpyöritykseen tulee huomioida:

• vain erinomaisella palkittu koira pääsee kilpailuluokkaan
• paras uros ja paras narttu -luokkiin pääsevät vain erinomaisella palkitut koirat, joille tuomari on lisäksi antanut SA:n kilpailuluokan yhteydessä
• nauhojen värit muuttuvat seuraavasti: ERI - punainen, EH - sininen, H - keltainen, T - vihreä ja SA - vaalean punainen

Toisin sanoen: laatuarvostelusta on saatava punainen, jotta pääsee kilpailemaan kilpailuluokkaan. Kilpailuluokassa sijoittuminen ei riitä jatkossa paras uros ja paras narttu -luokkiin, vaan lisäksi tuomarin tulee jakaa näille sijoittuneille koirille vaaleanpunaiset, jotta ne pääsevät sertistä kilpailemaan.

Serti- ja CACIB-säännöt pysyvät ennallaan.

Ilmoittaessasi tuloksia ilmoita myös selkeästi, mitkä koirat on palkittu SA:lla. Muista lisäksi mainita kansainvälisissä näyttelyissä, onko CACIB jaettu, tuomarin kun ei sitä ole pakko jakaa ja aina joskus se jääkin jakamatta.

Uudet näyttelytulokset löytyvät kokonaisuudessaan tästä osoitteesta.

Tulosterveisin ja iloista talvea toivotellen,

Anna & rekut Nella, Niklas, Saukkis ja Madde